martes, 13 de diciembre de 2016

Novetat:

Estiu: caminar mirant 
Notes de camp 
de Martí Boada


Notes de camp del naturalista preses en el seu estimat Montseny i també en l'espectacular Reserva de Yasuní (Equador) durant els estius de 2014-2016. Amb il·lustracions de l'autor.
Diu Martí Boada a la contra del llibre: "Confesso que no em fa res moure’m a deshora pels rostolls sempre per les vores del camp. M’agrada sentir el crepitar del trepig de la palla vestigial que resta en el camp. També sento agradosa la duresa tèrmica, que unta la pell del cos d’una suau humitat salada, que comença sempre pel centre columnar de l’esquena.
M’atrau el moment, la percepció que l’espai serà una invitació a la trobada interior d’un mateix, sense irrupció humana. És un moment realment particular que valoro molt, un moment preciós que sols ofereix l’estiu".

Martí Boada i Juncà (Sant Celoni, 1949) és Doctor en Ciències Ambientals, Magíster i Llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També llicenciat en Estudis Catalans per la Universitat de Perpinyà. Va cursar Sociologia a l’Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona (ICESB) i Química a l’Escola Industrial de Barcelona. Actualment és Professor Titular de la Universitat Autònoma de Barcelona, on duu a terme docència i investigació a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i al Departament de Geografia de la mateixa universitat. Professor visitant de la Universitat de Califòrnia (USA), campus de Santa Bàrbara, de la Universitat de Talca (Xile), de la Universitat de Missoula (Montana, USA), de la Universitat de Zacatecas (Mèxic), de San Nicolás, a Morelia (Mèxic) i de la Universitat de Toulouse (França). Membre del Comitè Espanyol del PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient), de la Comissió de Comunicació i Educació de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura) i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides, institució que l’any 1995 li concedí el Premi Global 500 entregat per Nelson Mandela. Ha format part com investigador del Programa Antàrtic Espanyol.

No hay comentarios: