martes, 31 de enero de 2012

Elemental, estimat Joan. Inauguració de la col·lecció Joan Proubasta de Sherlock Holmes

Un dels primers seguidors declarats de la col·lecció Arcà de narrativa fantàstica va ser Joan Proubasta, ja fa tans anys. I per què? Elemental, estimat Joan, perquè l'Arcà ha estat el medi natural per on han transitat molts dels llibres de Sherlock Holmes en català, i ho segueix sent!

Per això ens plau tant fer-nos ressó d'aquesta exposició que s'inagura el dia 3 de febrer a la Biblioteca Pública Arús (Pg. de Sant Joan, 26), en la que es podrà veure la fastuosa col·lecció de coses relacionades amb Sherlock Holmes que el senyor Proubasta ha anat compilant durant tota la seva vida.  




Inauguració de la Col .lecció Joan Proubasta de Sherlock Holmes 

Sherlock Holmes és el personatge de ficció més citat de la literatura universal, i a casa nostra tenim un dels seus seguidors més importants, Joan Proubasta, que recentment ha cedit la seva col·lecció personal a la Biblioteca Pública Arús. Durant prop de cinquanta anys, Proubasta ha anat recollint per tot el món edicions en diferents llengües de les cèlebres aventures del detectiu de Baker Street i tota mena d’objectes associats al personatge: des de còmics fins a segells, monedes, cartells cinematogràfics, pipes, estàtues…

A la Biblioteca Pública Arús fa ben poc que hi van arribar les 172 caixes de material que conformen la seva col·lecció, una de les cinc millors del món. Ara, en el marc de BCNegra 2012, es presenta per primera vegada sota l’exposició Els rivals de Sherlock Holmes.

No hay comentarios: