miércoles, 13 de junio de 2007

Presentació de Dona balconera, d'Eulàlia Lledó, avui!

"

Editorial Laertes, el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i la Llibreria Pròleg es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre d'Eulàlia Lledó Dona balconera. A les penes llibreries.

Presentaran el llibre Meri Torras, professora de teoria de la Literatura i de Literatura comparada a la UAB, Ester Xargay, poeta i productora de vídeo i la mateixa Eulàlia Lledó.

L'acte serà avui dimecres dia 13 de juny a les 19.30, al Centre de Culutra de Dones Francesca Bonnemaison (C/ Sant Pere més baix, 7, 2ª planta).


*


DONA BALCONERA
-A les penes, llibreries-

Durant aquest deu anys, no he pogut escriure sobre literatura tant com m'hauria agradat; d'altres ocupacions [...] m'han acotat molt l'espai. Malgrat això, he continuat aprenent alguns dels inèdits i inesperats viaranys que agafa molts cops l'escriptura. I si fa deu anys parlava del rau-rau que suposa haver de deixar definitivament un article -una ressenya-, mentre escrivia les pàgines que ara presento, també he après que res mai no queda definitivament clausurat, que sempre pots tornar-hi, mirar d'arrodonir-ho, afegir-hi, retallar-hi, modificar-ho, intentar polir-ne alguna punxa. I si bé és ben veritat que la sensació de moderada insatisfacció és inherent al fet d'escriure, també és cert que escriure, que la pàgina (o la pantalla) en blanc, és un dels plaers més satisfactoris que hi ha, una de les joies més enlluernadores que existeixen."

Deu anys després de l'aparició de Dona finestrera, Eulàlia Lledó torna per celebrar les escriptures femenines que més l'han commoguda. Eulàlia Lledó aplega i reescriu alguns dels seus articles, conferències, ponències i ressenyes sobre algunes de les figures femenines més destacades del món literari internacional i català; Maria-Mercè Marçal, M. Antònia Salvà, Jane Austen, Colette, Charlotte Perkins Gilman, i un llarg i lluminós etcètera.

No hay comentarios: