miércoles, 23 de septiembre de 2015

NOVETAT:

QUADERN DE TURQUIA
ISTANBUL I ALTRES DELÍCIES
d’Eulàlia Lledó Cunill 

«...Al cap d’un quart d’hora sortíem cap a Urgüp. El paisatge s’anava transformant lentament en el paisatge impossible de la Capadòcia, oníric, corbat —ni un angle recte—, suau —pura erosió—, eròtic, suggeridor, de faula, entre l’ocre i el rosat, enormement canviant a caprici del sol. El terreny s’anava ondulant poc a poc, perdia aridesa, es percebien els obscurs i profunds pous del desig del temps. Quan entres a la Capadòcia, tens la impressió d’entrar en un món irreal, on no hi ha temps, tot està parat, tens la sensació d’estar fora del món. La carretera avança per entremig d’aquest prodigi...
...Urgüp també és mig poble, mig muntanya. És un poblet ple de pensions i hotels, atès que força gent visita la Capadòcia; però malgrat aquest peatge, és molt agradable. Permet la felicitat d’un lent passejar aturant-se a cada paradeta del basar a l’aire lliure mirant i remenant jerseis, nines, samarretes, turqueses i plates. Una pujada fastuosa fins al punt més alt d’Urgüp fa que puguis albirar-lo tot, la visió fugissera d’uns banys turcs, el sopar en una lokanta en la fresqueta vivificant de l’airet de la muntanya. Una delicia...”
Eulàlia Lledó Cunill (Barcelona, 1952) és doctora en filologia romànica. Escriu bàsicament assaig. Fruit d’aquesta dedicació destaquen els volums La línia de flotació. Dietari intermitent (2009) i El fil dels dies (2009-2013). El 2014 va publicar Quadern de Mèxic. De chilanga a regiomontana (Laertes), el llibre que teniu a les mans, tot i que en uns altres topants, en segueix els passos. Publica habitualment al Huffington Post.



No hay comentarios: