lunes, 29 de octubre de 2007

L'Arcà a la catosfera

Ens omple d'orgull i alegria que el blog LlunÀtic hagi dedicat un parell de post [1 i 2] a parlar de la nostra col·lecció L'Arcà amb tant bones paraules. Tan és així que des d'aquí li volem agraïr les seves paraules i ens permetem transcriure part de les seves reflexions aquí.

El mite del vampir s'ha anat perpetuant al llarg dels segles en la literatura universal. És el representant i la metàfora adequada per als terrors més atàvics, els que relacionen la voluntat humana amb les addiccions (el sexe en l'època victoriana, les drogues en l'actualitat). I el vampir, estigmatitzat per això però també amb una càrrega de sensualitat feréstega, amb aquella atracció que ens provoca l'ocult, segueix esmolant els ullals.

[...]

Laertes, a través de la seva col·lecció "L'Arcà", doncs, segueix aprofundint en l'acolorit univers de la literatura fantàstica. Que jo sàpiga, juntament amb "La cua de palla" d'Edicions 62, és l'única proposta de col·lecció dedicada a un gènere concret en català que, després de molts anys, segueix en actiu. Tot un èxit que espero no tingui unes raons tan esotèriques per perviure com els nosferatu del recull.

Llegiu-ne més aquí


I aprofitant la benentesa, us volem recomanar el proper L'Hora del Lector; un esperit de Tots Sants ens ha dit que algun títol de L'Arcà i l'esperit de Ruyra apareixeran en el programa...

No hay comentarios: